Wykonanie
12:21 Jedz Taniej 9 Comments
Jest piękny niedzielny poranek. Słoneczko świeci, zapowiada się wspaniały- jak na tę
porę roku- dzień.My postanowiliśmy Was jeszcze bardziej rozpieścić i za sprawą naszej serdecznej koleżanki, Pauliny Zych, przedstawimy przepis na bardzo smaczne i relatywnie niedrogie spaghetti. Do dzieła!Potrzebujemy:400 g
mięsa mielonego z
indyka- 3zł 99gr2x Fix Knorr do spaghetti bolognese- 4zł 40g
Makaron cienki długi - 2zł 20grMała kostka
żółtego sera- ok. 4złKoszt łączny- 14zł 40gr (zakupy dokonane w
sieci Biedronka)Składniki już mamy, ale jak to teraz ugotować?!1)
Mięso mielone podsmażamy na średniej patelni przez ok. 8 do 10 minut (blady kolor oznacza gotowość)2) Zalewamy
mięso wodą- najlepiej przegotowaną3) Dusimy
mięso przez ok. 5minut4) W międzyczasie wstawiamy
makaron do wrzącej
wody5)
Makaron musi być al dente!6) Do podduszonego
mięsa wsypujemy
Fixy, nieustannie mieszając całość na patelni.7) Odcedzamy
makaron8) Ścieramy na tarce
żółty ser==========================================================================Sposób podania:1) Na talerzu kładziemy
makaron, uwijając z niego "gniazdko"2) Nakładamy sos z patelni- możemy go poprószyć szczyptą ususzonej
bazylii, dla podkreślenia smaku3)
Utartym serem posypujemy nasze spaghetti-
ser roztopi się na gorącym posiłkuMy ze swojej strony dziękujemy Paulinie i życzymy naszym czytelnikom smacznego ! ;-)