ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrzoskwinie 2 sztukmasło 0,5 kostekcukier puder 3 łyżek stołowychcukier brązowy 0,5 szklanekmąka 2 łyżek stołowychlaska wanilii 1 sztukmleko 1 szklanekpłatki migdałowe 100 gramówmiazga moigdałowa 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte brzoskwinie przekroić na pół i wyjąć pestkę. Szklankę wody zagotować z cukrem brązowym oraz laską wanilii. Do syropu włożyć połówki brzoskwiń i chwile pogotować, obracając, żeby syrop objął całość owocu.Masło rozpuścić z cukrem pudrem, powoli dodać mąkę i razem składniki rozprowadzić. Mieszając, stopniowo dolewać mleko. Na koniec wymieszać z miazgą migdałową lub drobno posiekanymi migdałami oraz płatkami (część odłożyć do posypania). Wymieszać.Z syropu wyjąć połówki brzoskwiń i w miejsce pestki nałożyć sporą porcję sosu migdałowego. Całość posypać płatkami migdałowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: