ßßß
Bardzo kocham Kraków jesienią. I dzisiejsze spacery po centrum, wyjście na sushi. Ale przede wszystkim klimatyczne kawiarnie. W większości lokali zza okien wyglądają dekoracje halloweenowe. A moje halloween to babeczki czekoladowe ♥★ Babeczki czekoladowe ★Składniki:1 szkl. mąki, przesianej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szkl. cukrucukier wanilinowy100g gorzkiej czekolady1/4 kostki masła1/2 szkl. mleka1 jajkoWszystkie suche składniki wymieszać razem. Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Do mieszanki czekoladowej dodać jajko i mleko. Połączyć je, a następnie wlać do suchych składników i znowu wymieszać. Być może będzie trzeba dolać trochę więcej mleka, bo ciasto raczej nie powinno być gęste.Wypełnić papilotki ciastem i piec ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.Z tej ilości ciasta wyszło mi 9 babeczek.Tym razem zrezygnowałam z kremu, ale postanowiłam wykorzystać ser biały, który był w lodówce ;--) Zmieszałam go z cukrem i udekorowałam nim kilka babeczek. Właściwie, to smakowało całkiem fajnie.
A z tej pięknej dyni będziemy robić różne dobre rzeczy ;--)