Zapiekanki to przepis Darii. Szybko się je robi i w lodówce zawsze są wszystkie składniki. Osobiście uwielbiam domowe zapiekanki, nie mogę się im oprzeć :)Składniki1 bagietka200 g pieczarek100 g żółtego sera150 g kiełbasy wieprzowej1 cebulasól i pieprzketchupolej do smażenia i margaryna do posmarowania bagietkiWykonanieNa patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam cebulę pokrojoną w kostkę, przyprawiłam solą i pieprzem. Daria obrała pieczarki ze skory i starła je na grubych oczkach tarki razem z kiełbasą, osobno starłam żółty ser. Podsmażoną cebulę przełożyłam do pieczarek i kiełbasy, wymieszałam wszystko razem i doprawiłam do smaku. Bagietkę przekroiłam wzdłuż na pół i podzieliłam na 6 zapiekanek, posmarowałam je margaryną. Następnie płaską foremkę wyłożyłam folią aluminiową, ułożyłam na niej zapiekanki na które założyłam pieczarki z kiełbasą i cebulą, na końcu zapiekanki posypałam żółtym serem i piekłam do zarumienienia. Przed podaniem polałam ketchupem.Opracowała Edyta