Sernik od kilku lat robię z tego samego rodzinnego przepisu, bez żadnej polewy, taki najbardziej smakuje mojemu mężowi:)Wersja z galaretką brzoskwiniową i brzoskwiniami, na kruchym spodzieSkładniki1 kg twarogu 3 krotnie zmielonego(ja dodaje gotowy z wiaderka)1 szklanka cukru pudru8 jaj1 kostka margaryny2 łyżki mąki ziemniaczanej1 aromat arakowy150 g rodzynek3 100g opakowania herbatników3 łyżki ole juWykonanieOddzieliłam żółtka od białek, i zmiksowałam je na gładką masę z cukrem i margaryną. Białka posypałam szczyptą soli i wstawiłam do lodówki. Ser dodałam do masy z żółtek i margaryny, wymieszałam delikatnie, dodałam, mąkę ziemniaczaną i aromat. Ubiłam pianę z białek i dodałam ją do reszty składników. Delikatnie mieszając wsypałam rodzynki. Gotową masę przelałam do dużej prostokątnej formy, wyłożonej herbatnikami, posmarowanymi odrobiną oleju. Sernik piekłam ok. 60 minut w temperaturze 180 st.opracowała Edyta