ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czegoboczek chudy pokrojony w kostkę 250 gramówcebula posiekana (mała)1 sztukorzeszki laskowe posiekane 50 gramówmąka 225 gramówproszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptajajka 2 sztukmasło stopione 90 gramówjogurt naturalny 0,5 szklanekmleko 0,75 szklanekWykonanie:Boczek podsmażyć na średnim ogniu 4 minuty, aż zbrązowieje, dodać cebulę i orzechy laskowe, smażyć jeszcze 4 minuty, aż cebula zmięknie.Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. mikserem ubić jajka z masłem, jogurtem i mlekiem. stopniowo dodawać suche składniki i boczek. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 190 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27dziwneAutor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: