Wykonanie
Mam ostatnio WIELKIEGO LENIA, którego nie
mogę się pozbyć w żaden sposób. Nie wiem, czy to skutek chorowania moich dzieci i nieprzespanych normalnie nocy, czy brak weny twórczej? Ale jak by nie było nie chce mi się nawet za bardzo pisaćCóż, ale posta Wam dziś zapodam , tylko zaległego i to baaaardzooooo :)

Składniki:40 dag
ryżu1 puszka
groszku konserwowego1 mała
cebula10 dag
masła10 dag tartego
żółtego sera3-4 szklanki rosołu ( może być z kostki)1 łyżeczka
kurkumykopereksól do smakuWykonanie:
Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Na patelni roztapiam
masło i podsmażam
cebulę. Do
cebuli wsypuję surowy
ryż i stopniowo podlewam rosołem, aż będzie miękki. Doprawiam
solą i
kurkumą Na końcu wsypuję odsączony z zalewy
groszek i starty
żółty ser. Wszystko podsmażam razem przez chwilę, cały czas mieszając by nie przypalić
ryżu. Nakładam na talerze i posypuje posiekanym
koperkiem.SMACZNEGO!