ßßß Cookit - przepis na Parówki-Diabełki

Parówki-Diabełki

nazwa

Wykonanie

To danie proponuję w dużej mierze dzieciakom, ale dorośli także za pewne nie odmówią sobie takiej przekąski. Przy niewielkim nakładzie pracy danie mamy w kilka minut.
Fakt, że osobiście nie przepadam za parówkami, ale moje dzieciaki mogły by je jeść praktycznie co dziennie, więc od czasu do czasu serwuję im taki frykas.
Składniki:
parówki ( po dwie sztuki na osobę)
10 dag żółtego sera
tłuszcz do smażenia
ketchup do polania
Wykonanie:
Parówki obieram ze skórki. Najpierw kroję wzdłuż na na pół, każdą połówkę kroję na połowy i każdy koniec nacinam do 1/4 długości
Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam pokrojone parówki i smażę kilka minut, aż końce się odwiną na boki.
Ser ścieram na tarce. Na talerz nakładam porcję parówek, gorące posypuję tartym żółtym serem, by się lekko rozpuścił i od razu polewam ketchupem.
SMACZNEGO!
Źródło:http://beautykuchnia.blogspot.com/2013/09/parowki-diabeki.html