« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 1 sztukcukier puder 250 gramówmąka 250 gramówcukier waniliowy 1 sztuksok z cytryny 0,5 sztukjajka 4 sztukkakao 3 łyżek stołowychskórka z pomarańczy - otarta 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 10 gramówWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać, a do drugiej skórkę z pomarańczy. Miękka margarynę utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym na jednolita puszysta masę. Dodać pianę ubita na sztywno z białek i delikatnie wymieszać. Masę podzielić na połowę. do jednej dodać mąkę z skórka pomarańczową, a do drugiej mąkę z kakao. Do natłuszczonej i obsypanej mąka formy na babkę wlać najpierw jedną, a potem druga masę. Piec 60 minut w 180 stopniach. Przed podaniem obsypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: