Wykonanie
Kolejne "inne" spojrzenie na temat spaghetti :) Dzięki
papryce potrawa nabiera oryginalności, świetnego smaku oraz aromatu i świeżości lata :) Łykniemy też odrobinę witamin, którymi
papryka jest wręcz naładowana - przyjemne z pożytecznym.Składniki

- 40 dag
makaronu spaghetti- 2 średnie
cebule- 2 ząbki
czosnku- 3 średnie
papryki - żółta, zielona, czerwona- 400 ml
bulionu drobiowego- 5 łyżeczek
przecieru pomidorowego-
sól,
pieprz ziołowy-
zioła prowansalskie-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Makaron gotować ok. 12 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.
Papryki umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w kostkę. Smażyć na niewielkiej ilości
oleju.
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Zeszklić na
oleju na osobnej patelni. Przełożyć do
papryki. Podsmażyć aż
papryka zmięknie. Dodać
bulion, przecier i
czosnek. Wymieszać i zagotować. Doprawić i polać
makaron.Uwaga – sprawdzona rada1) do sosu można dodać
mięso mielone, smażona na osobnej patelni ( ok. 500 g )Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)