Wykonanie
Jak nazwa sugeruje jest to idealna propozycja dla studentów, singli jak i kogoś kto chce zjeść szybko, tanio i do syta :) Składniki na tą potrawę znajdą się w każdej kuchni ( nawet akademickiej :). I mimo swej prostoty danie jest syte i smaczne więc spokojnie można również serwować je na codziennym
stole.Składniki
- 20 dag
makaronu ( świderki lub rurki )- 2 średnie
cebule- 4
jajka- 10 dag dowolnej
wędliny-
sól,
pieprz-
olej-
szczypiorekDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Wędlinę pokroić w kostkę lub w talarki, podsmażyć na
oleju.
Cebulę pokroić w piórka, dodać do
wędliny, podsmażać aż zmięknie.
Makaron ugotować al dente,
jajka wymieszać z
przyprawami. Do
wędliny i
cebuli dodać
makaron, wymieszać i całość zalać
jajkami. Mieszać do momentu aż
jajka się zetną. Przed podanie posypać posiekanym
szczypiorkiem.Uwaga – sprawdzona rada1)
wędlinę można zastąpić jednym filetem pokrojonym w kostkęŻyczę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)