Wykonanie
Przepis Jamie'ego Olivera. Obejrzałam w TV, zapisałam i ugotowałam :) Bardzo smaczna!Moja modyfikacja: nie miałam gałązek
tymianku, więc dodałam
tymianek suszony. Poza tym
cukier można zastąpić
miodem - dzięki takim słodkim dodatkom
marchewka się błyszczy.Najlepiej, gdy
marchew jest mała, wtedy ładniej wygląda. Ja miałam część
młodej, drobniejszej, takiej z ogródka :) a część dużej. Tę dużą pokroiłam w mniejsze kawałki.
Składniki:1 łyżeczka suszonego
tymianku lub 1 gałązka świeżego3 łyżeczki
cukru lub 2 łyżki
miodu płynnego4 łyżki
oliwy z oliwek3 duże
marchewki lub kilka małych
Marchewkę obieramy, myjemy, wkładamy do garnuszka i zalewamy
wodąWsypujemy
cukier lub wlewamy
miód, wsypujemy
tymianek lub wkładamy gałązkę przewiązaną nitką, wlewamy
oliwę z oliwek i gotujemy do miękkościOt, cała filozofia :) Dla mnie bomba! Fajna alternatywna dla duszonej
marchewki.Na zdrowie! :)