ßßß
sólpieprzprzyprawa do kurczakajajkomąkabułka tarta
Pierś oczyszczamy, myjemy, ubijamy jak na kotletyŚrodek smarujemy sporą ilością masła. Ja dałam trochę za mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się Wam wydawać spora, to i tak spokojnie nakładajcie dalej :)
Zwijamy w roladkę, jak na kotlety de volaille
Panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Jeśli zostanie Wam jeszcze jajko, to możecie zrobić podwójną panierkę, czyli po obtoczeniu w bułce włożyć jeszcze raz do jajka i znowu do bułki - taka panierka lepiej sklei mięso
Na rozgrzanym oleju układamy roladki i smażymy je na małym ogniu z trzech stron, co spowoduje, że powstanie piramidka. Mięso smażone z czterech stron będzie z wyglądu "zwykłe". Smażone z trzech - zawsze to coś innego :) Smażymy na złoty kolor
Podałam z fasolka szparagową...
... i ziemniakami

Smacznego! :)