ßßß
Składniki:1 szklanka cukru220 gramów margaryny (u mnie Kasia)6 jajek12 łyżek mąki pszennej7 łyżek mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier puder do posypania (ok. 2 łyżek)
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczeniaOddzielić żółtka od białek - białka ubić na sztywnoPod koniec ubijania dodać cukier oraz cukier waniliowy i jeszcze ubijaćDodać margarynę - miksowaćNastępnie dodać żółtka - ubijać, a na koniec wsypać przesiane mąki i wszystko dokładnie wymieszaćZ masy odłożyć 2/3Do pozostałej dodać 2 łyżki kakao i wymieszaćNastawić piekarnik na 170 stopni C (u mnie termoobieg)Formę na babkę dokładnie wysmarować masłem i obsypać mąkąNałożyć do niej najpierw masę jasną...
... a potem ciemną
Piec ok. 40 minut. Po tym czasie piecyk wyłączyć i jeszcze potrzymać 5 minut. Po 5 minutach otworzyć drzwiczki piecyka i przytrzymać jeszcze 5 minutPo wsytudzeniu podypać cukrem pudrem

Smacznego :)