Wykonanie
Zrobiłam dzisiaj zakupy
owocowo-warzywne z zamiarem zwiększenia ilości witamin w jadłospisie:) Co prawda zakupy są bardziej
owocowe niż warzywne, ale
kapusta musiała być:)
Składniki:1/4 główki
kapustykawałek
marchewki (naprawdę nieduży)1 mała
cebula1 łyżeczka
śmietany 18%1 łyżeczka
majonezu (u mnie Kielecki - jest dobrze doprawiony sam w sobie, dlatego go lubię)
pieprz mielony czarny lub
ziołowyZ
kapusty zdjąć wierzchnie liście, odciąć ok. 1/4 główki i pokroić na kawałki
Marchewkę obrać i również przekroić na 4 części
Cebulkę obrać, pokroić na kawałkiWszystkie warzywa umieścić w blenderze i zmiksować licząc do 3:) Nie dłużej, ponieważ
zrobi się papka, a chodzi o to, żeby były wyczuwalne kawałki warzywW kubeczku mieszamy łyżeczkę
śmietany z łyżeczką
majonezu i przekładamy do
kapusty, doprawiamy - całość dokładnie mieszamy i podajemy do drugiego dania :)Smacznego :)