ßßß
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do miękkości. Bułkę kajzerkę rwiemy na kawałki i moczymy w mleku. Filety rybne, namoczoną bułkę (wraz z mlekiem) i podsmażoną cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy surowe jajko, przyprawiamy i mieszamy. Formujemy kotlety, każdy lekko obsypujemy bułką tartą i smażymy na patelni, pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż się przyrumienią.Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (ja użyłam marchewek baby). Pokrojoną marchewkę wrzucamy z groszkiem do garnka. Całość zalewamy wodą aby przykryć warzywa. Dodajemy masło, cukier i sól. Gotujemy do miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do marchewki, mieszamy i gotujemy jeszcze minutę.Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.