Wykonanie
Śniadanie jest dla mnie najważniejszym posiłkiem dnia. Czuję, że z rana
mogę sobie pozwolić na więcej. Śniadaniem idealnym jest dla mnie zupa
mleczna,
orzechy i
owoc. Mogłabym tak jeść codziennie! Wiem jednak, że taka monotoniczność w diecie nie jest za dobrym pomysłem. Ponadto lepiej jeść sfermentowane
produkty mleczne niż zwykłe
mleko. Dlatego też pozwalam sobie na większą ilość
mleka w weekendy, kiedy
mogę się w spokoju delektować jego smakiem. Na dziś planowałam zrobić
kaszę jaglaną na
mleku, ale przez to, że miałam jej tylko jedną łyżkę zmieszałam ją z
manną i wyszła pychotka!
SKŁADNIKI (porcja - 225 kcal):łyżka
kaszy jaglanej1,5 łyżki
kaszy manny250 ml.
mleka 1,5 %100 ml.
wodyPRZYGOTOWANIE:1.
Kaszę jaglaną przepłukać obwicie w zimnej wodzie, a później we wrzątku (aby pozbyć się lekkiej goryczy).2. Zalać
kaszę mlekiem oraz
wodą i wsypać
kaszę manną.3. Gotować aż do zagotowania, a później na malutkim ogniu do zgęstnienia.Smacznego! :)Wiem, że przepis jest wręcz banalny, ale chciałam się podzielić swoją obsesją na punkcie zup
mlecznych, które goszczą u mnie na
stole każdego weekendowego poranka! :)