Wykonanie
Przed chwilą je zrobiłam i zjadłam. :) Dobrze, że machnęłam parę fotek, bo były przepyszne i nie miały szans na przetrwania, tym bardziej, że zrobiłam takie na raz i wyszło 7
ciasteczek. Jedno podkradła mi mama, a resztę skonsumowałam ze smakiem na drugie śniadanie do
herbatki poziomkowej!
SKŁADNIKI (7
ciasteczek) (jedno
ciasteczko - ok. 50 kcal)1) Bazowe100 g.
białej fasoli z puszki
jajkołyżka
płatków owsianych górskich2 łyżki
otrębów owsianych2 łyżki
otrębów pszennychszczypta proszku dopieczenia2) Dodatkowe3
suszone daktyle5
suszonych żurawin1/4 małego
jabłkaPRZYGOTOWANIE1.
Fasolę zmiksować z
jajkiem na w miarę gładką masę.2. Zmieszać masę z
płatkami,
otrębami i
proszkiem do pieczenia.3. Pokroić
daktyle i
żurawinę na małe kawałeczki i
jabłko na troszkę większe.4. Dodać
daktyle,
żurawinę i
jabłko do masy fasolowej i wymieszać.5. Wyłożyć masę na silikonowy papier do pieczenia za pomocą łyżeczki, dbając by ciacho od środka było trochę cieńsze, a po bokach grubsze.6. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 min.Smacznego! :)Uważam, że
ciasteczka wyszły słodziutkie, dlatego następnym razem wsunę jednego
daktyla z przepisu zamiast dodawać go do
ciastek! Nie spożywam
cukru i słodzików, więc to może dlatego. Wy jednak dodajcie co podałam, a będziecie zachwyceni!