Wykonanie
Składniki - porcja na 2 bardzo głodne osoby, czyli 4 pakieciki -1/3 szklanki
wytrawnego wina (można pominąć)3 łyżki
sosu sojowego2 łyżeczki
oleju sezamowego lub łyżeczka pasty tahiniśrednia
cebulaszczypta
soli1 łyżeczka startego
imbiru2 ząbki zmiażdżonego
czosnku1 podwójna
pierś z kurczaka1
czerwona paprykaokoło 30 dag różyczek
brokułówPierś pokroić w małe kwadraty.
Paprykę pokroić w plasterki.Z
wina,
sosu sojowego,
oleju sezamowego,
soli, startego
imbiru i zmiażdżonego
czosnku zrobić sos.W dużej misce umieścić wszystkie składniki, polać sosem i dokładnie ze sobą wymieszać.Przygotować 4 arkusze grubej folii aluminiowej o wymiarach około 30x40 cm. Na każdym z nich ułożyć na środku
kurczaka z warzywami. Podnieść brzegi folii i dokładnie zawinąć ku górze, tworząc pakieciki.Pakieciki ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 220 st - 15-20 minut.
Inspiracja - Książka "Dieta South Beach" - A. Agatston