Nie mam ostatnio czasu i możliwości na tworzenie wymyślnych dań. Ale ochota na coś dobrego i coś słodkiego jest niezmienna. Po zlustrowaniu zawartości pustawej lodówki zdecydowałam się na ciasto jogurtowe :) Proste i szybkie w wykonaniu, cudownie wilgotne i smaczne. Do tego z domowym dżemem truskawkowym. W całym domu pięknie pachnie. Ciasto na drugi dzień nic nie traci ze smakowitości.SKŁADNIKI: (mała keksówka)60 g masła150 g jogurtu naturalnego150 g cukru300 g mąki pszennej1 cukier waniliowy3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki dżemu truskawkowegoMasło rozpuścić i wystudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać do ciasta. Na koniec dodać masło. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć dżem, delikatnie wmieszać go w ciasto (część powinna pozostać na wierzchu).Piec w temperaturze 170C (termoobieg) 50-60 minut.Smacznego :)