Wykonanie
Chciałam szybko przygotować smaczny obiad, aby
mięsko "kroiło się" widelcem....użyłam szybkowaru (ugotowanie do miękkości potrawy zajęło mi 15 minut ). Zapraszam;)
Składniki:
mięso na kotlety,6 brązowych
pieczarek,1
cebula,
mąka do panierowania,
sól,
pieprz do smaku,
smalec do smażenia kotletów,1. Opłucz
mięso, osusz papierowym ręcznikiem a następnie pokrój na kotlety. Każdy kotlet rozbij tłuczkiem, dopraw
solą i
pieprzem. Panieruj w
mącę i smaż na rozgrzanym tłuszczu do złotego koloru. Gdy się usmażą przełóż kotlety na talerz.
2. W szybkowarze rozgrzej trochę tłuszczu, wrzuć do niego oczyszczone i pokrojone w plasterki
pieczarki oraz obraną i pokrojoną w pół-plastry
cebulę-podsmaż chwilę.
3. Na
pieczarki i
cebulę połóż usmażone kotlety z zalej wszystko
wodą- nie przykrywając do końca kotletów. Zamknij szybkowar-ustaw go na 2 poziom gotuj około 15 min.4. Po tym czasie wypuść parę jeżeli będzie trzeba zagęść sos
mąką, dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Podawaj z
ziemniakami i
ogórkiem kiszonym.