ßßß
Cookit - przepis na Gulasz mięsny
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz mięsny
Składniki
Mięso
Marchew
Kostka rosołowa
Liść laurowy
Ziele angielskie
Śmietanka
Sól
Pieprz
Wykonanie
Kolejna propozycja dla mięsożerców - gulasz
mięsny
.porcja dla 2 osób:ok. 500 g
mięsa
na gulasz
marchewka
kostka rosołowa
2
liście laurowe
3 ziarna
ziela angielskiego
4 łyżki
śmietanki
sól
i
pieprz
Mięso
umyć i pokroić w kostkę. Obtaczyć w
mące
i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. Kiedy
mięso
się zarumieni przełożyć do garnka i zalać
wodą
przykrywając
mięso
. Dodać startą na tarce
marchewkę
,
listki laurowe
,
ziele angielskie
i pół
kostki rosołowej
. Tak dusić pod przykryciem do miękkości
mięsa
ok.30-40 min. Kiedy
mięso
będzie miękkie doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
, dodać
śmietankę
i chwilę jeszcze podgrzewać do zagotowania.Podawać z ziemniaczkami lub ulubioną
kaszą
. Najlepiej smakuje w obecności
kiszonego ogórka
.Smacznego!
Źródło:
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/2013/01/gulasz-miesny.html
Przepisy powiązane
Zupa-krem z kalarepki i ziemniaków
Zupa-krem z kalarepki i ziemniaków
Zupa-krem z kalarepki i ziemniaków
Zupa-krem z kalarepki i ziemniaków
Zupa-krem z kalarepki i ziemniaków
Składniki powiązane (0)