ßßß Cookit - przepis na Gulasz mięsny

Gulasz mięsny

nazwa

Wykonanie

Kolejna propozycja dla mięsożerców - gulasz mięsny.
porcja dla 2 osób:
ok. 500 g mięsa na gulasz
marchewka
kostka rosołowa
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
4 łyżki śmietanki
sól i pieprz
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Obtaczyć w mące i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni przełożyć do garnka i zalać wodą przykrywając mięso. Dodać startą na tarce marchewkę, listki laurowe, ziele angielskie i pół kostki rosołowej. Tak dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ok.30-40 min. Kiedy mięso będzie miękkie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietankę i chwilę jeszcze podgrzewać do zagotowania.
Podawać z ziemniaczkami lub ulubioną kaszą. Najlepiej smakuje w obecności kiszonego ogórka.
Smacznego!
Źródło:http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/2013/01/gulasz-miesny.html