Wykonanie
Po liceum pojechałam z przyjaciółką do Warszawy. Tylko my wiemy co się wtedy działo... Byłyśmy
młode i szalone... ale o tym sza! Podczas jednego spotkania kolega zaserwował tą właśnie
sałatkę. Zakochałyśmy się w niej. Przez wiele lat, gdy tylko spotykałyśmy się na babskich spotkaniach,
sałatka serowa była pozycją obowiązkową. Do Wrocławia również przywiozłam tę tradycję i rozpowszechniłam przepis wśród wielu znajomych i przyjaciół. Zdradzę więc także Wam.Składniki:
ser żółtypuszka
kukurydzy10 plasterków
szynki1,5
papryki (najlepiej po połówce w
trzech kolorach)
majonezsól,
pieprzWszystkie składniki kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i mieszamy z
majonezem. Najlepiej odłożyć na pół godziny do lodówki aby się przegryzła. Niestety z doświadczenia wiem, że ciężko się powstrzymać aby nie zjeść od razu.Trochę prywaty:PIĘKNA! PAMIĘTAM O TOBIE!