Wykonanie
Takie nieco oszukane leczo
jadłam tej zimy u znajomych, pomimo że nie ma w nim odrobiny
papryki, muszę przyznać że jest bardzo smaczne, zarówno składniki jak i jego smak całkowicie przypominają mi moje ulubione szaszłyki. Leczo zapewne sprawdzi się najlepiej zimą kiedy to
papryka jest dużo, dużo droższa niż teraz.Składniki1 kg ulubionej
kiełbasy1 kg
cebuli1 kg
pieczarek1 kg
ogórków kiszonych (najlepiej swoich domowych)
pieprzkoncentrat pomidorowy wedle uznaniatłuszcz do smażeniaSposób
Cebulę kroimy w grubszą kostkę, podsmażamy, dodajemy do niej pokrojone w plasterki
pieczarki chwilę razem dusimy, dokładamy pokrojoną w grubszą kostkę
kiełbasę oraz
ogórki kiszone. Jeśli
ogórki których używamy są dość twarde, to kroimy je nieco drobniej. Całość przyprawiamy
pieprzem, dodajemy
koncentrat pomidorowy, dusimy pod przykryciem.