Wykonanie
Witajcie!Wiem, wiem długa była moja nieobecność, ale mam coś na swoje usprawiedliwienie. Owe "coś" znajdziecie na jednym ze zdjęć... tak tak stos kartek w tle to część materiałów do mojej pracy magisterskiej. Praca niestety nie jest tak okazała zawiera aż? albo raczej dopiero 18 stron... cóż do mety daleka
droga, ale jestem dobrej myśli.Głowa do góry i do przodu!Składniki1 kg
marchwi3 łyżki
masła40 dag
pieczarek10 dag startego
żółtego sera0,5 szkl.
śmietany 18%cukiersólpieprzSposób
Marchew pokroić w kostkę, zalać
wodą, dodać
sól,
pieprz, szczyptę
cukru oraz łyżkę
masła, udusić na małym ogniu pod przykryciem.
Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na
maśle, połączyć z miękką
marchewką. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, doprawić w razie potrzeby, posypać startym
żółtym serem, polać
śmietaną. Zapiec w gorącym piekarniku.