ßßß Cookit - przepis na Ciastka francuskie z czekoladą

Ciastka francuskie z czekoladą

nazwa

Wykonanie

Wieczorną porą najlepiej smakują ciepłe ciasteczka francuskie zajadane przy filiżance kawy zbożowej. Przy ich aromacie nawet mróz za oknem nie jest nam straszny:)
Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
2-3 tabliczki ulubionej czekolady
1 jajko
cukier kryształ
Sposób
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w kwadraciki. Na kwadrat nakładamy kostkę lub dwie czekolady, przykrywamy następnym kwadratem z ciasta, brzegi dociskamy widelcem, każde ciasto po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy cukrem. Gotowe ciastka układamy na blasze wyłożonej pergaminem, pieczemy w piekarniku 15-20 minut, w temperaturze 180 st. C. Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po upieczeniu.
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/01/ciastka-francuskie-z-czekolada.html