Bardzo czekoladowe, rozpływające się w ustach Muffiny. Za sprawą śmietany ciasto jest bardzo delikatne, lekkie warte skosztowania.Przepis pochodzi z książki " Everyday muffins& bakes"Składniki:225 g mąki pszennej25 g kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniapół łyżeczki sody oczyszczonej100 g gorzkiej czekolady, posiekanej (w moim przypadku groszkówczekoladowych)100 g białej czekolady, posiekanej (w moim przypadku groszkówczekoladowych)150 g brązowego cukru2 duże jajka300 ml kwaśnej śmietany85 g roztopionego masłaPrzygotowanie:Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.W jednym naczyniu mieszamy wszystkie składniki suche.Dodajemy czekoladę. W drugim mieszamy składniki mokre; roztrzepane jajka, masło i śmietanę. Łączymy składniki na jednolitą masę.Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy masę - 3/4 wysokości. Ja dodałam również kilka groszkówczekoladowych na górze muffinek :)Pieczemy ok 20-25 minut.Smacznego