Pomysł na sos powstał dzięki party z dnia poprzedniego:) Zostało sporo przekąsek jak papryka konserwowa, ogórki czy oliwki. Taka gastronomia- ekonomia:)SKŁADNIKI:kotlety schabowe 5 sztsólpieprzolej do smażeniasos pieczeniowy 1 opakowanieoliwki 10 sztpapryka konserwowa 2-3 płatkiogórek kiszony 2 sztpieczarki konserwowe ok 10 sztPRZYGOTOWANIE:Kotlety schabowe, jeżeli są grube, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron, Podsmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu - ja dodałam troszkę więcej wody, żeby nie był zbyt gęsty. Warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, oliwki na pół. Mięso przełożyć do sosu i dusić na małym ogniu ok 30 minut. Następnie dodać warzywa i dusić jeszcze 15 minut. Można podawać z gęstą śmietaną. Smacznego:)