Wykonanie
Kiedyś jadałam tylko
cukinię tylko i wyłącznie w leczo. Babcia hodowała monstrualne egzemplarze, dość twarde niestety, więc nadawały się jedynie do długiego duszenia. Odkąd odkryłam smak
młodej, jędrnej, ale nie zdrewniałej
cukinii zostałam jej
absolutną fanką. Cały rok korzystam z tego warzywa, przetwarzając je na najróżniejsze sposoby. Dzisiaj przygotowałam ją jako dodatek do obiadu.
Składniki:1
cukiniałyżka
bułki tartejłyżka
olejułyżka startego
parmezanupieprz (nie dodaję
soli ze względy na słony smak
parmezanu)Przygotowanie:
Cukinię pokroić na 3 części i ponacinać nożem w plastry, ale nie do końca. Wymieszać w miseczce pozostałe składniki i wetrzeć je w rowki warzywa.Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec
cukinię około 20 minut.
Smacznego :)