ßßß Cookit - przepis na Cukinia nacinana w panierce

Cukinia nacinana w panierce

nazwa

Wykonanie

Kiedyś jadałam tylko cukinię tylko i wyłącznie w leczo. Babcia hodowała monstrualne egzemplarze, dość twarde niestety, więc nadawały się jedynie do długiego duszenia. Odkąd odkryłam smak młodej, jędrnej, ale nie zdrewniałej cukinii zostałam jej absolutną fanką. Cały rok korzystam z tego warzywa, przetwarzając je na najróżniejsze sposoby. Dzisiaj przygotowałam ją jako dodatek do obiadu.
Składniki:
1 cukinia
łyżka bułki tartej
łyżka oleju
łyżka startego parmezanu
pieprz (nie dodaję soli ze względy na słony smak parmezanu)
Przygotowanie:
Cukinię pokroić na 3 części i ponacinać nożem w plastry, ale nie do końca. Wymieszać w miseczce pozostałe składniki i wetrzeć je w rowki warzywa.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec cukinię około 20 minut.
Smacznego :)
Źródło:http://polperfekcyjna.blogspot.com/2013/05/cukinia-nacinana-w-panierce.html