ßßß
Składniki:500 g maki pszennej25 g drożdży świeżych300 ml ciepłej wodysoli 1 łyżkaser żółtydodatki na wierzchkoncentrat pomidorowyzioła prowansalskie4 ząbki czosnkuWykonanie:Drożdże rozpuszczamy w wodzie z łyżeczką cukru, mąkę przesiewamy dodajemy sól. Wodę wlewamy do mąki z solą i wyrabiamy ciasto. Ciasto wyrabiamy na gładka kulę wkładamy do miski plastikowej na 1 godz do wyrośnięcia. Ciasto wyrośnięte, wałkujemy na placek smarujemy sosem, sypiemy ser i dodatki na wierzch, ponownie ser zapiekamy 20 min w 200 stopni.Sos do pizzy:Koncentrat pomidorowy rozcieńczamy odrobina wody, sypiemy zioła prowansalskie oraz czosnek 4 ząbki sól i pieprz do smaku.Smacznego!Zdjęcia nadesłane przez czytelników bloga: