ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczno - tuńczykowa

Pasta jajeczno - tuńczykowa

nazwa

Wykonanie

PDF
Puncor i ja przeszliśmy na dietę. On postanowił przytyć, ja zgubić trochę kilogramów, dlatego też na blogu coraz więcej zdrowych i wysokobiałkowych posiłków (dobrych zarówno na przytycie jak i na zrzucenie wagi). Dziś jeden z nich mianowicie pasta z tuńczyka z dodatkiem jajek. Cała porcja to ok. 100 gr białka.
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym (180 gram w zalewie)
6 jaj
1 średnia cebula (może być także szczypiorek)
4 - 5 łyżek majonezu
pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy.
2. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski.
3. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę(szczypiorek) i jajka posiekane w kostkę.
4. Dodajemy majonez i pieprz do smaku.
5. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut.
RADA: Wersja dietetyczna (na zrzucenie wagi) jest bez majonezu. Można ewentualnie dodać łyżkę jogurtu naturalnego.
Smacznego!!!
PDF
Źródło:http://alternativekitchen.blogspot.com/2014/02/pasta-jajeczno-tunczykowa.html