Wykonanie
PDF
Puncor i ja przeszliśmy na dietę. On postanowił przytyć, ja zgubić trochę kilogramów, dlatego też na blogu coraz więcej zdrowych i wysokobiałkowych posiłków (dobrych zarówno na przytycie jak i na zrzucenie wagi). Dziś jeden z nich mianowicie pasta z
tuńczyka z dodatkiem
jajek. Cała porcja to ok. 100 gr
białka.Składniki:2 puszki
tuńczyka w sosie własnym (180 gram w zalewie)6 jaj1 średnia
cebula (może być także
szczypiorek)4 - 5 łyżek
majonezupieprzPrzygotowanie:1.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy.2.
Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski.3. Dodajemy drobno posiekaną
cebulkę(
szczypiorek) i
jajka posiekane w kostkę.4. Dodajemy
majonez i
pieprz do smaku.5. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut.RADA: Wersja dietetyczna (na zrzucenie wagi) jest bez
majonezu. Można ewentualnie dodać łyżkę
jogurtu naturalnego.Smacznego!!!PDF