Wykonanie
PDF
W każdym domu tradycyjnie do dania
mięsnego lub
rybnego podaje się surówkę. Wielokrotnie niejedna z nas zastanawiała się czy to co robimy będzie się komponowało z daniem głównym. Dlatego dziś uniwersalna surówka z
kapusty z
marchewką.Składniki:1 mała
kapusta1 średnia
marchewkałyżeczka
soliłyżeczka
cukrupół łyżeczki
pieprzu3 łyżki
olejułyżeczka
octu (opcjonalnie)Przygotowanie:1.
Kapustę obieramy z wierzchnich liści, wycinamy głąb a następnie drobno szatkujemy. Następnie solimy i odstawiamy na ok. 5 minut by zmiękła.2.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.3.
Marchewkę,
cukier,
pieprz,
olej i ewentualnie
ocet dodajemy do
kapusty. Dokładnie mieszamy i surówka już jest gotowa do podania!Smacznego!!!PDF