Galaretki drobiowe robione w silikonowych foremkach na muffinki będą idealnie prezentowały się na świątecznym stole :) Doskonała przystawka nie tylko na Wielkanoc ale i na każdą inną okazję :)4 skrzydełka z kurczaka3 marchewki2 pietruszkikawałek selera4 łyżki żelatynykilka ziaren ziela angielskiego3-4 liście lauroweWarzywa umyć i obrać.Do garnka wlać wodę, dodać skrzydełka z kurczaka, marchewkę, pietruszkę i selera oraz ziele angielskie i liście laurowe.Całość gotować przez ok. 30-40 min.Po tym czasie wyjąć wszystko z wywaru.Mięso i warzywa drobno pokroić w kostkę.Przygotować silikonowe foremki w kształcie babeczek (z przepisu wychodzi 12) lub inne dowolne naczynie, w którym galareta ma być przygotowana.Na dno każdej foremki nakładać trochę warzyw i mięsa.W bulionie pozostałym po gotowaniu warzyw i kurczaka rozpuścić żelatynę.Tak powstałą bazę wlewać do każdej foremki.Gotowe wstawić do lodówki na kilka godzin aby zastygły.