Wykonanie
No i w końcu po kilku niezbyt ciepłych i raczej deszczowych dniach powróciła piękna
słoneczna i na szczęście ciepła pogoda- bo ja jestem ciepłolubna :p W taki ciepły letni dzień nie ma się ochoty na ciasta pełne masy i
czekolady dlatego zrobiłam lekkie kolorowe babeczki z
owocami-
porzeczkami i
wiśniami(10 sztuk)
Warstwa 11 opakowanie
galaretki wiśniowejporzeczkiGalaretkę przygotować według przepisu. Na dno foremek do babeczek (silikonowych ) włożyć po garści
porzeczek i zalać
galaretką do 1/2 wysokości foremki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia
galaretki.
Warstwa 2200 g
serka homogenizowanego3 łyżeczki
żelatyny (pół szklanki gorącej
wody)100 g
wiśni2 łyżeczki
cukru pudruSerek homogenizowany wyłożyć do wysokiego naczynie.
Wiśnie wydrylować i dorzucić do
serka razem z
cukrem. Zblendować na gładką masę.
Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej
wody i gdy przestygnie wlać do masy z
serka i zmiksować dokładnie. Masę wlewać do foremek.Odstawić do zastygniecia.
W razie problemu z wyjęciem z foremek zanurzyć w gorącej wodzie wtedy ładnie wyjdą :)