ßßß Cookit - przepis na parzona babka waniliowa

parzona babka waniliowa

nazwa

Wykonanie

Ulubione ciasto mojego dziadka, najlepiej smakuje na nast ę pny dzie ń, ł atwe w przygotowaniu, pyszne, zawsze wychodzi.
Sk ł adniki :
4 jajka
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
2 p ł askie ł y ż eczki proszku do pieczenia
kostka margaryny
1 szklanka m ą ki ziemniaczanej
0 , 5 szklanki m ą ki pszennej
2 budynie waniliowe
Robotem ubi ć ca ł e jajka z cukrem i cukrem waniliowym, doda ć obie m ą ki wymieszane z proszkiem do pieczenia i budynie, ubi ć, na wyrobione ciasto wyla ć wrz ą cy t ł uszcz, po minucie lekko ubi ć do po łą czenia sk ł adnik ó w. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/12/parzona-babka-waniliowa.html