Wykonanie
Składniki:5
jajek1 szklanka
cukru1,5 szklani
mąki pszennej0,5 szklanki
mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniakostka
margarynynadzienie:duży słoik
jabłek gotowanychłyżka
bułki tartejłyżeczka
cynamonucukier (w razie potrzeby)1.
białka ubić z
cukrem, dodać
żółtka i miksować dalej, dodać
mąkę iproszek,2.
margarynę roztopić w rondelku i gorącą wlać do masy, wszystko wymieszać łyżką,3. połowę ciasta wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zapiec 15 minutw temperaturze 180 stopni,4.
jabłka wymieszać z
cynamonem i
bułką tartą, jeżeli
jabłka są kwaśne dodać
cukier,5. masę wyłożyć na podpieczone ciasto, wylać pozostałą część, piec 40 minut.