Wykonanie
Jak już wcześniej wspominałam
ciasto francuskie smakuje doskonale zarówno na słodko, jak i słono. Ponieważ mamy jeszcze karnawał ciasto to
daje nam nieograniczone możliwości w tworzeniu i przygotowywaniu smacznych przystawek i przekąsek na imprezy i eleganckie przyjęcia okolicznościowe. Możemy urozmaić dania główne, jak i zrobić pyszne małe
ciasteczka, które na pewno zaskoczą najbardziej wymagające gusta gości.Składniki:Opakowanie
ciasta francuskiego,
ser camembert naturalny,
gruszkaPrzygotowanie:1. Ciasto rozkładamy w chłodnym miejscu, kroimy na prostokąty ok 7X6 cm2. Kroimy
ser na plasterki, tak aby mieściły się na pokrojonym cieście.3.
Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na plasterki.4.
Gruszki i
ser wykładamy na prostokątne
ciastka.5.
Ciastka wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy w temp. 180*C, ok 12 min.
Ciaska musimy bacznie obserwować, piec aż będą miały złoty kolor.
About Antolka Jakuszkowa