Wykonanie
Za oknem świeci słońce, wiosna już tuż tuż. Nawet mój kot nie może się doczekać wychodzenia na balkon czy też weekendów na wsi. Jak na razie siedźmy jednak przy zamkniętym oknie, bo pogoda zdradliwa jest i mimo słońca, wiatr może urwać nam głowę. A ja się obudziłam z
bólem gardła dziś. Czekam więc niecierpliwie na ocieplenie i zielony, budzący się do życia świat, a na razie proponuję poczuć wiosnę jedząc...
Twarożek250 g
twarogu półtłustego4 łyżki
śmietany 18% (można zastąpić
naturalnym jogurtem)
cebulka dymka +
szczypioreksól i
pieprzW miseczce, widelcem, rozmielić
twaróg, dodać
śmietanę.
Cebulę posiekać drobno, tak samo
szczypiorek. Dodać do miski. Doprawić do smaku.Smacznego ;-)(jeśli macie też
rzodkiewkę to jak najbardziej polecam ją dorzucić)