Uwielbiam wątróbkę... Zazwyczaj przyrządzam ją jedynie z cebulą, tym razem dodałam paprykę i oliwki. Jestem zadowolona z efektu:) Podałam z surówką w zielonej i czerwonej sałaty z pomidorami.Składniki:500 g wątróbki z kurczaka lub indyka2 cebulepapryka (dałam 1/2 czerwonej i 1/2 białej)dwie garście zielonych oliwekkilka łyżek mąki kukurydzianejoliwasólpieprzWątróbkę dokładnie umyć, delikatnie posiekać nożem z obu stron (tak, aby się nie rozpadła na kawałki, a jedynie była ponacinana). Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy wątróbka jest już lekko obsmażona z obu stron, przesunąć ją na jedną stronę patelni i wsypać pokrojoną cebulę oraz paprykę. Patelnię przykryć i całość dusić na niewielkim ogniu mieszając od czasu do czasu. Na koniec wsypać oliwki, doprawić solą i pieprzem.