Wykonanie
Każdy dzień należy zacząć wyjątkowo.Będąc na diecie, bardzo ważne jest zachowanie poczucia smaku, poczucia chęci i zaangażowanie w to, co się ma zamiar osiągnąć.Wiele posiłków jest ograniczonych ze względu na kaloryczność, ale śniadanie zawsze powinno być czymś, co pobudza nas do działania i co ważniejsze- budzi uśmiech na ustach.Poniedziałek jest inny od wtorku, ale środa jest tak samo ważna!Mimo tego, że codziennie wstajecie o tej samej
porze, może mijacie w drzwiach sąsiadów, którzy witają Was speszonym, sennym spojrzeniem- każdy dzień może rozwinąć się w coś specjalnego!Dzisiejszy poranek pełen mgieł, powitałam placuszkami z
orzechów i
płatków owsianych, spróbujcie przygotować sobie coś podobnego, bo to łatwe jak 1,2,3 :)
Na 3 małe placuszki potrzebujecie:
płatki owsiane nie błysk. filiżanka
orzechy nerkowca filiżankałyżka
kaszy mannymleko sojowe filiżankaszczypta
soliłyżka
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniażurawina naturalna
Płatki i
orzechy musicie zmielić w młynku do
kawy na drobniutko. Mieszacie wszystko z
mąką, proszkiem i
mlekiem- jak ciasto na naleśniki. Smażycie okrąglutkie placuszki na odrobinie
oleju lub
maśle. Szybko się zarumienią, jednak ze względu na brak
jajka w składzie, są bardzo delikatne. Radzę nałożyć grubą warstwę ciasta, aby placuszki wyszły grubsze i mniejsze, wtedy łatwo się je przewraca na patelni. Zjedzcie jeszcze ciepłe, ja do podania użyłam
syropu z agawy,
żurawiny, oraz dosłownie kilku prażonych
kokosowych "
chipsów", ale zapewniam, że dodatków jest tyle ile gustów, więc eksperymentujcie i pochwalcie się jak poszło :)