ßßß
http://www.digsdigs.com/25-christmas-table-decorating-ideas/5 tygodni przed świętami:można kupić mięso i inne składniki na świąteczny pasztet, możesz go również już upiec a następnie zamrozićto już zdecydowanie ten moment aby rozpocząć pracę nad naszym piernikiem staropolskim (przepis za kilka dni na blogu)możesz już upiec świąteczne piernikii przechowywać je w blaszanym zamkniętym pudełku4 tygodnie przed świętami:można przygotować kapustę postną i zamrozić a przed podaniem tylko poddusićmożna przygotować farsz do uszek lub pierogówmożna już kupić ryby, wyfiletować je i przekładając folia aluminiową zamrozić ( zaoszczędzić czas na stanie w kolejkach przed świętami i będziesz miał bardzo duży wybór ryb)wywar z ryb i mięs do zup i galaret zamroź w plastikowych pojemnikach3 tygodnie przed świętami:przygotuj pierogi z kapustą i uszkamożna zapeklować już szynkęnajwyższy czas na przygotowanie zakwasu na barszcz czerwony2 tygodnie przed świętami:można kupić już śledzie , sprawić i namoczyć a także przygotować już np śledzie w oleju i przechowywać je w lodówce w słoju - przemacerują sięmożna juz upiec schab, karczek itpto dobry czas na upieczenie makowca i zamroźTydzień przed świętami:należy upiec szynkę zapeklowaną 2 tygodnie temumożna już ugotować barszcznajwyższy czas na keks i piernik staropolski (ciasta przechowujemy w chłodzie)4, 3, 2 dni przed świętami:trzeba przygotować galaretynajwyższy czas na śledzie w pomidorach itpugotuj zupę grzybowąrozmroź kapustę wigilijnąprzygotuj kompot z suszukup i upiecz drób23 grudnia i w dzień Wigilii:przygotuj kutię, makówki itppokrój warzywa na sałatkę (majonez dodaj przed podaniem) w dzień Wigilii usmaż karpia i inne ryby, obłóż je wiórkami masła a przed podaniem tylko podpieczugotuj uszka, pierogi, kluski itpI co Wy na takie mrożone święta? Ja póki co się na to nie pisze i chyba poza piernikiem staropolskim i pierniczkami nie przygotowuje nic z takim wyprzedzeniem. A jak to wygląda u Was?
http://www.digsdigs.com/25-christmas-table-decorating-ideas/