Wykonanie
Wczoraj wieczorem oglądałam kolejny odcinek gotowania z Nigellą i bardzo zaciekawiła mnie propozycja przygotowania do obiadu szybkiego puree, w którym nie ma ani gram
ziemniaków.Takie małe oszustwo ale na zdrowej
kaszy.W związku z tym, że w dniu dzisiejszym przygotowywałam
wątróbkę drobiową z
cebulką i
jabłkiem, a w domu jak na złość
ziemniaków brak :), postanowiłam przygotować to cudo.I wiecie co Wam
powiem, warto było poeksperymentować ponieważ smakowało wyśmienicie.
Składniki na dwie małe porcje:szklanka
mleka4 łyżki
kaszy mannyłyżeczka
masłagałka muszkatołowa /świeżo starta/
sól morskamała garść
parmezanu /opcjonalnie/Sposób przygotowania:
mleko podgrzewamy (ale nie doprowadzamy do wrzenia) z dodatkiem
masła i gałki /ilość wg uznania/dodajemy 4 łyżki
kaszy,
sól i jeszcze odrobinę gałki, ciągle mieszając drewnianą łyżką aż do uzyskania gęstej konsystencji pureepodajemy, smacznego