Wykonanie
Już dzisiaj obiecany przepis na
likier z dulce de leche.Pyszny :)Słodki :)
Kawowy :)
Alkoholowy :)Polecam delektowanie się nim w świąteczne wieczory bądź na prezent dla najbliższych.Tym przepisem przyłączam się do akcji świąteczne prezenty12
Przepis pochodzi z książki "Smakowite prezenty"Składniki:300 g dulce de leche (najlepiej domowy)300 g
whisky300 g słodkiej
śmietany min. 30%1 łyżeczka
kawy rozpuszczalnejopcjonalnie 1 łyżeczka
olejku waniliowegoSposób przygotowania:
kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w jednej łyżce ciepłej
wodydo miski wlewamy dulce de leche i łączymy je z naszą
kawąmieszamy energicznie do połączenia się składnikówdolewamy
whisky oraz
śmietanę i bardzo dokładnie mieszamy, do czasu aż powstanie gęsty jednolity kremprzelewamy do butelki bądź delektujemy się jego smakiemDodatkowe ważne informacje:
likier przechowujemy w lodówcenajlepiej spożyć do 2 tygodni :)przelewanie do butelki ułatwicie sobie, jeżeli masę początkowo przelejecie do dzbanka z dziubkiem, a później idealnie do butelkispożywać z umiarkowaniem hehe