Wykonanie
Dziś, przepis dla spragnionych łakoci:)Przepis na leniwe niedzielne popołudnie.Chcecie zjeść coś smacznego, lekkiego i słodkiego, to coś idealnego. Spełnia każdy z tych wymogów.Mój problem z ciastami jest taki, że nie lubię ciast suchych, stąd może też zamiłowanie do zakalców ;dCiasto
jogurtowe, samo w sobie jest proste w wykonaniu, zawiera podstawowe składniki, które każdy z was na pewno znajdzie w domu!
200 g
jogurtu naturalnego1 1/2 szklanki
mąki60 g
masła3
jajkaszklanka
cukru pudru2 łyżki
skórki z cytryny2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaPRZY GOTOWANIE:
Jogurt połaczyć z
cukrem,
jajkami i skórką po uzyskaniu puszystej masy dodawac
masło w kawałkach, a następnie
mąkę z
proszkiem do pieczenia . Ciasto piekłam w foremce 9x22 50 min ut/180 stopni.Jak widać, nawet nasz najmniejszy domownik się skusił : )