Wykonanie
Nie jest to szybkie danie, pieczenie
żeberek wymaga czasu. Jednak przepis jest bardzo prosty, a smak....słodko-ostry z dymnym posmakiem...pycha! Super przepis dla przyjaciół na luźny wieczór przy
piwie :-)
1 łyżka kuminu1 łyżeczka
musztardy ostrej1 łyżka
papryki1 łyżka przeciśniętego przez praskę
czosnku1 łyżeczka
chilisól i
pieprz1 kg
żeberek wieprzowych200g
sosu barbecueMieszamy wszystkie składniki marynaty oprócz
sosu barbecue. Wcieramy w
żeberka i zostawiamy do zamarynowania na minimum 30 minut.Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy
żeberka przez 2 godziny przewracając raz w połowie. Na 15 minut przed końcem pieczenia smarujemy
sosem barbecue.
żeberka powinny być miękkie i klejące.Smacznego!