ßßß

Najwygodniej zacząć ciasto od przygotowania galaretki, którą najlepiej rozpuścić w 400 ml wody. W dalszej kolejności na spód tortownicy układamy gotowe biszkopciki oraz jeżyny.Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy ser, cukier i cukier waniliowy. Żelatynę namaczamy w małej ilości zimnej wody, a jak spęcznieje zalewamy gorącym mlekiem i dokładnie mieszamy. Najlepiej nie wlewać gorącej żelatyny do masy, więc czekamy aż trochę wystygnie i dopiero wlewamy do masy serowej. Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na przygotowany spód.
Możemy masę włożyć na chwilę do lodówki żeby trochę stężała. Po chwili możemy już układać maliny na warstwie sera.Na sam koniec wylewamy na ciasto galaretkę. Najlepiej taką, która zaczyna powoli tężeć.Gotowy sernik wkładamy do lodówki na ok 1h.Czas przygotowania: 15 minut + 1h chłodzenieStopień trudności: ŁatweKoszt: 10 - 20 złotych (w zależności jakich owoców użyjemy)