Wykonanie
Bo nie ma to jak wrócić z wycieczki o 11 . 30 i dowiedzieć się, że jutrzejsze 4 pierwsze lekcje zostały odwołane ^^I tak się właśnie stało, że dziś zaczynam na 11 . 30, więc odpalam od razu gofrownicę, bo trzeba wykorzystać ten wolny poranek :)Co do gofrów,
kakaowe, mięciutkie, puszyste w środku, na zewnątrz chrupiące- dla mnie idealne! :)No i klasyczne połączenia na górze ale już dłużej nie mogłam zwlekać z wypróbowaniem tego masełka :D
PRZEPIS
jajkołyżeczka
cukrułyżka
oleju1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia120g
serka homogenizowanego (u mnie naturalny)łyżeczka
kakao40 g
mąki pełnoziarnistej
Białko ubić na sztywną pianę.
Żółtko wymieszać z
cukrem,
serkiem,
olejem, dodać resztę suchych składników, a na koniec ubite
białko. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć gofry w rozgrzanej, natłuszczonej gofrownicy 7-8 minut.