Wykonanie
Podążając za powszechnie znaną i wielokrotnie potwierdzoną zależnością, że prawdziwy urok tkwi w prostocie, proponuję Wam dziś jedną z moich ulubionych letnich sałatek. Kolejna truskawkowa wariacja w tym sezonie:)Niewiele składników, niewiele przygotowań i ogrom przyjemności:)400 g
truskawek70 g
rukoli200 g
fety (ja dałam w zastępstwie kawałek kremowej rolady z dodatkiem
czosnku)
oliwa extra virgin1 łyżka
octu balsamicznegoświeżo zmielony
czarny pieprzTruskawki myjemy i kroimy na 4 części.
Fetę kroimy na małe kosteczki. Dodajemy
rukolę, łyżkę
oliwy i łyżkę
octu balsamicznego. Posypujemy świeżo zmielonym
czarnym pieprzem. Delikatnie mieszamy.Przed podaniem można ponownie pokropić
oliwą.Nie wiem jak będzie w waszym przypadku, ale to jedna z moich ''miłości od pierwszego posmakowania'':-)