Ostatnio zakupiłam makaron z ryżu czarnego, którego kolor niektórych może odpychać. Mnie jednak zachęca do jedzenia :) i tak wymyślam, różne dania. Jako, że jest to makaron spaghetti to wcześniej robiłam go po prostu z sosem pomidorowym, nic wartego zamieszczania na blogu. Tym razem w ręce wpadła mi dynia i pomyślałam, że może być ciekawie. I było. Ciekawe połączenie smaków.kawałek dynimakaron z ryżu czarnegonatka pietruszkicebulaśmietanasezamsól, pieprzstarty ser żółtyMakaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno kroimy, dusimy przez chwilę. Dynię kroimy w kostkę. Następnie dusimy razem z cebulą, aż dynia będzie miękka. Podczas mieszania dynia powinna się rozpadać. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na sam koniec dodajemy kilka łyżek śmietany i posiekaną pietruszkę. Mieszamy do uzyskania kremowej masy. Makaron i puree już na talerzu posypujemy startym żółtym serem i sezamem.