ßßß Cookit - przepis na Wędzone tofu z warzywami stir-fry

Wędzone tofu z warzywami stir-fry

nazwa

Wykonanie

Robimy wędzone tofu z warzywami stir-fry tylko, że bez oleju :) tak będzie równie smacznie, a o wiele zdrowiej. Dzięki temu, że czas gotowania jest bardzo krótki warzywa zachowują pełnię swoich walorów odżywczych i są bardziej sycące.
mała kapusta pekińska
tofu wędzone
rzodkiew biała
kukurydza
dymka
czosnek
fasolka szparagowa
sos chiński ( u nas teriyaki)
Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do woka, dodajemy szklankę wody, wszystko dusimy 5 minut, następnie dodajemy tofu i sos, podgrzewamy. Na talerzu posypać możemy sezamem.
Źródło:http://littlemissgarlic.blogspot.com/2012/04/wedzone-tofu-z-warzywami-stir-fry.html